różowa pantera

Różowa pantera

 

Przygotowanie

1. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno, dodając pod koniec szklankę cukru. Wymieszać z suchym makiem i wiórkami. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Piec około 20 min w 180 stopniach.

2. Galaretkę rozpuścić 1,5 szkl. wody, odstawić do lekkiego stężenia.

3. Połowę mleka zagotować z resztą cukru i cukrem waniliowym, a mąkę z żółtkami rozmieszać z resztą mleka, z tego ugotować budyń. Odstawić do ostudzenia, masło utrzeć, dodając budyń. Masę wyłożyć na kokosowe ciasto. Ułożyć biszkopty.

4. Śnieżkę ubić z mlekiem, pod koniec ubijania dodać tężejącą galaretkę. Masę wylać na biszkopty. Ostawić ciasto do lodówki na kilka godzin.